HOME

WIE ZIJN WIJ

WAT MAKEN WIJ MEE

IPO-SPORT JA of NEE

FOTOALBUM

GASTENBOEK
CONTACT
WAT IS ER VERANDERD
.
HH-PHOTOGRAPHY
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn wij......

Wij, Argos en Senna, kunnen wel stellen dat we een 'bruin' leventje hebben hier in Breda; Argos als brown/tan reu en Senna als black/tan teefje. Waarschijnlijk zal dat wel aan ons overeenkomstige 'tan'-kleurtje liggen.........

 

Argos

Argos (ook wel Gossie genoemd), is dus een brown/tan reu. Geboren op 3 juli 2005 in Tsjechie, daarna naar Belgie verhuisd en uiteindelijk sinds december 2005 heeft ie Breda als residentie.

De eerste 5 maanden van zijn leventje zijn niet zo vrolijk verlopen; 'Gossie' woog toen hij bij ons kwam wonen dan ook niet veel meer dan ca. 12 kg terwijl ie voor zijn grootte en leeftijd op dat moment toch tenminste 20 kg schoon aan de haak had moeten scoren..... We hadden in het begin dan ook wel wat opbouwwerk te verrichten voor deze kanjer !

Na heel wat medische ingreepjes, vooral met betrekking tot zijn overgevoelige huid (en een paar kiezen door bijten op een stalen stang), is Argos uitgegroeid tot een statige en imposante Dobermann-reu die onder alle omstandigheden zijn mannetje staat.

Zijn 'scholing' bestaat uit een puppycursus, aangevuld met vervolgcursussen gehoorzaamheid en hij heeft zelfs ca. 8 maanden op de 'officiele Dobermann-school' gezeten ("IPO-sport Ja of Nee"). Uiteindelijk is hij door zijn baasjes gevormd tot een sociale 'Recreatie-Dober' en kun je dus onder alle omstandigheden met hem voor de dag komen.

De reguliere dagelijks beweging bestaat naast de bekende p&p-rondjes veelal uit een uitgebreid bezoek aan de Bredase Polder waar hij met zijn Dober-vriendinnetje Senna onbeperkt kan uitrazen (zonder zich te bekommeren om de passerende fietsers, joggers, overstekend wild, koeien etc.)

Zoals de meeste (helaas nogal eens afgeschilderd als 'gevaarlijke') Dobermann's is ook Argos in essentie een groot uitgevallen schoothondje dat het liefst in de directe nabijheid van zijn 4 mensjes is en met wie hij een onwrikbare band heeft. Overdag maakt hij dan ook voor de volle 100 % deel uit van het gezinsleven, terwijl hij zich 's-nachts met zijn vriendinnetje in hun buitenkennel terugtrekt voor een rustige nacht.

Samenvattend: Een geweldige speelkameraad, zowel voor mens als dier !

Vanwege de onfortuinlijk verlopen eerste 5 maanden van zijn (puppe-)leventje, is zijn fysieke weerstand wat beperkter, hetgeen tot uiting is gekomen in overgevoeligheid voor verschillende soorten brokvoer alsook voor nogal wat insectenbeten (beiden terug te voeren op eiwit-allergie). Hierdoor is een potje Prednison helaas vast onderdeel van de reis-apotheek geworden

 

Senna

Geboren op 21 juni 2006 in de Von Agustvona kennel in Hongarije, kwam op een 'leeftijd' van 8 weekjes naar Breda. Vanaf de 1e dag een pittige tante waarvoor zelfs onze Cavalier het veld moest ruimen (maar daar hebben we een uitstekend herplaatsadres voor gevonden).

Senna is, zonder externe scholing, door Gossie en haar 4 baasjes gevormd tot een gezellige 'Recreatie-Dober' en heeft net als Argos een heel sociaal en aanhankelijk karakter. Ze heeft duidelijk naar haar 'grote voorbeeld' gekeken, want ze lijkt inmiddels in alles op haar grote bruine vriend. Kleine Dobertjes zal ze nooit meer krijgen, want evenals Gossie is ze niet 'helemaal compleet' meer.

 

Saampies, "De 2 van Breda"

Op menig Doberforum, bijvoorbeeld van o.a. DVIN en DeDolleDober staan we inmiddels bekend (of moeten we zeggen BERUCHT als "De 2 van Breda" en als je enkelingen op die fora moet geloven, huizen we beiden in 'De Koepel'............ maar dat is volgens ons niet helemaal waar hoor.

Onze baasjes houden wel van een stevige wandeling, dus beweging komen we in ons dagelijks leventje eigenlijk nooit tekort. Behalve de uitgebreide wandelingen in het Bredase polderlandschap gaan we vrijwel elke zondag met onze baasjes naar losloopgebieden zoals o.a. de
Loonse & Drunense Duinen, het strand van De Slufter en het Cadettenkampen. Daarnaast wordt er door het hele land tenminste elke maand wel een zgn. Dober-Treffen georganiseerd en dan kunnen we heerlijk, in wisselende samenstelling, vaak met
wel
20 tot 25 Dobervriendjes en -vriendinnetjes ravotten terwijl de baasjes hun ervaringen met elkaar kunnen delen; zowel tijdens de wandelingen als na afloop op het (zonnige) terras !
In het topic "Wat maken wij mee" kun je ook deze belevenissen teruglezen.

Dobertje Beau, die in Moerdijk 'rondzwerft' zien we daarnaast ook wel eens in De Appelzak (ook een tof ravot-gebied met heerlijk helder zwemwater) en op Het Slufterstrand, want......... deze Dobertjes zijn echte waterratten hoor !