HOME

WIE ZIJN WIJ

WAT MAKEN WIJ MEE

IPO-SPORT JA of NEE

FOTOALBUM

GASTENBOEK
CONTACT
WAT IS ER VERANDERD
.
HH-PHOTOGRAPHY
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat maken wij mee......

 

<<24 februari 2008>

Het is niet meer bij te houden de laatste tijd met al die DolleDoberTreffen's; momenteel bijna elke week
wel ergens........ maar je hoort ons niet klagen hoor........... Het baasje heeft nu speciaal voor dit soort
sfeerplaatjes een fotoalbum toegevoegd: BREDA-DOBERMANNs-PHOTO FUN GALLERY

 

<02 februari 2008>

Vandaag had Maya ons weer uitgenodigd voor een heel gezellig DoberTreffen op de Hilversumse Heide.
De ingredienten waren ook dit keer: Een stralend zonnetje, DolDwaze Dobertjes, Beregezellige Baasjes
en een Natje/Droogje voor onderweg.

Omdat de doggy's zich (vanzelfsprekend) WEL gedroegen, heb ik deze keer wat extra plaatjes
geschoten van de "Baasjes" van onze viervoeters........... Ook dit DoberTreffen schrijven we bij op de
lijst van Toppertjes !!!

 

<27 januari 2008>

Voor vandaag hadden onze baasjes een zgn. Last-Minute Dobertreffen georganiseerd in de
Loonse & Drunense Duinen. Ondanks dat we het pas een paar dagen van tevoren op HetDolleDoberForum meldden, kwamen er toch maar liefst 17 doggy's met hun baasjes naar Kaatsheuvel.

Het was weer een heerlijke wandeling voor alle honden en 'mensjes', alleen waren we als groep
dit keer niet welkom op het terras van De Roestelberg..... Gevaarlijke honden hoor, die Dobertjes, hihi !

 

<06 januari 2008>

Vanmiddag zijn we weer op bezoek geweest bij ons vriendinnetje Tayisha in Hilversum en daar heeft
Tayishhh voor Senna een snelcursusje in "Boomgeitje-spelen" verzorgd.

Gossie vond het maar zo-zo en keek van onderen af toe.....

 

<11 december 2007>

Baasje heeft vandaag met zijn nieuwe digi-proppenschieter van mij (Senna) foto's gemaakt met
6 beelden/seconde terwijl ik aan het 'slootje springen' ben......

Volgens 'baasje' kan ik vanuit stilstand zo een snelheid van wel 8 m/s ofwel 29 km/h bereiken.

Nou, dat vind ik helemaal niet moeilijk hoor.......... zeg maar hoe vaak ik dat moet herhalen, dat kan een stoere Doberdame als ik natuurlijk makkelijk ! Mijn baasje had trouwens sluitertijden van 1/5000 sec nodig om mij mooi 'vast' te leggen, hihi !!!

 

<09 december 2007>

Vandaag was dan eindelijk het door onze baasjes georganiseerde 6e SDT (Slufter Dober Treffen) waarvoor zich 22 Dobertjes, 3 Bonsai's en 34 mensjes hadden aangemeld.

Iedereen was mooi op tijd zodat we precies op tijd konden gaan Dollen. Het weer werkte voortreffelijk mee en we hadden dan ook een geweldig gezellig DoberTreffen met allemaal gezellige Dobertjes, Bonsai's en Mensjes. Na de wandeling zijn we met z'n allen gezellig wat gaan eten in 'De Stormvogel' en daarna allemaal moe maar voldaan weer naar huis !!!

 

<01 december 2007>

Ons baasje heeft weer een nieuw speeltje, dus mochten wij mee naar de Loonse & Drunense Duinen om wat voor hem te poseren. Zoohrtje mocht ook mee en ook Thirza en Raisa waren gekomen om lekker in het zonnetje te dollen.

 

<17 november 2007>

Vandaag hebben wij, Argos en Senna, ons nieuwe vriendinnetje Zohra voor de eerste keer meegenomen naar ons favoriete strand, De Slufter. We hebben er heerlijk kunnen uitwaaien en natuurlijk weer uitgebreid gedold. Het was erg gezellig en ook Zohra heeft 'ons' strandje goedgekeurd !

Zohra was ook nog eventjes in zo'n hele grote buis gekropen, maar gelukkig zat er een deksel op zodat ze er niet helemaal in kon verdwijnen. Want dan hadden wij haar toch moeten redden.

 

<11 november 2007>

Vandaag is Tayisha jarig en we zijn met een grote groep DolleDobers naar Hilversum afgereisd om dit samen met haar en haar vrouwtje Maya te vieren. Het was, mede door de uitstekende organisatie en het mooie herfstweer, wederom een geweldig feest om met alle Dollen lekker te ravotten. Ons nieuwe puppekindje Zohra mocht natuurlijk ook mee en die had aan aandacht echt helemaal niets te klagen.

Natuurlijk hadden wij cadeautjes voor de jarige jop meegenomen. Tayisha's vrouwtje had voor ons allemaal lekkere en leuke verrassingen, dus dat kon voor ons al meteen niet meer stuk; we kunnen weer een hele tijd lekker snoepen en Zoohrtje heeft zelfs een lief knuffie gekregen. De baasjes moesten halverwege natuurlijk weer even rusten en hebben op het terras lekkere warme choco-slagroom op in een stralend zonnetje.

We zijn dan ook reuze benieuwd naar het volgende DolleDoberTreffen en kunnen eigenlijk nu al niet meer wachten. Dat wordt trouwens weer een SDT, onze baasjes zijn al druk met de organisatie.

 

<03 november 2007>

Argos is inmiddels zo'n beetje hersteld van zijn eiwit-allergie. Hij blijft echter wel een 'wandelende tijdbom' en ooit zal hij tegen het verkeerde eiwit oplopen. Dan zal het helaas 'einde oefening' zijn voor deze kanjer waarbij een enkele insectenbeet al fataal kan zijn. Maar niet getreurd, tijd voor een nieuwe uitdaging voor beide Dobers:....... een Mini-Chihuahua als speelkameraadje. In het Fotoalbum zie je wat shot's van dit rakkertje. De Dobers gaan er prima mee om, Gossie was in 1e instantie nogal beschermend voor het murmel richting Senna maar na wat 'instructies' onzerzijds verloopt het allemaal erg soepeltjes.

 

<11 oktober 2007>

We hebben een paar angstige dagen met Argos beleefd. Nadat ie onvoldoende (helemaal niet) op de medicatie reageerde, heeft hij gisteren, de 10e, een cocktail van spuiten gehad met de duidelijke boodschap: Go/No-Go wat zoveel betekent als "wel of niet bij je baasjes blijven". Gelukkig zien we sinds vandaag verbetering in de situatie; de 10e leek hij een paar uur na deze cocktail het loodje te leggen..... maar dat valt dus mee. Het herstel lijkt ingezet; nu nog iets verzinnen om herhaling te voorkomen. De diagnose van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht luidt "Ideopatische Multi Allergische Reactie" wat in de praktijk zoveel betekent als 'Allergie voor... geen idee'.

 

<9 oktober 2007>

Ondanks de verhoogde dosering Prednison, ontwikkelt de reactie van Argos zich niet bijster positief; sterker nog......... het wordt beduidend slechter. Steeds meer groter wordende plekken in de borst- buik- en oksel-streek die ook vuriger en deels 'zwart' worden. Het moge duidelijk zijn dat we ons zorgen maken over zijn toestand.......... het doemscenario van begin dit jaar lijkt herhaald te worden; helemaal 'openbarsten' zullen we hem echt niet aandoen, daarvoor is het veel teveel verspreid.

Allergische reacties worden in de tijd veelal heftiger en daar hoeft ie voor onze 'drive tot behoud' echt niet onder te lijden. Hopelijk valt het mee.....

 

<7 oktober 2007>

Na eerdere DoberTreffens, o.a. in Eindhoven (2x), L&D Duinen (2x), De Slufter (4x), Amsterdam (2x), Appelzak en Cadettenkamp-Breda, was het deze maand de beurt aan De Eemhof in Zeewolde. We hadden geweldig mooi nazomerweer, een perfecte organisatie en weer een grote groep gezellige baasjes en Dolle Dobers......... zelfs uit het Noordelijkste puntje van ons land waren de Dobertjes afgereisd. Naast de oude bekenden dan ook weer vele nieuwe snuitjes ! 

Zoals gebruikelijk tijdens deze Treffen's ook nu weer een geweldige samenwerking tussen alle Dolle (recreatie-)Dobers ! Totaal 17 Dobertjes en 2 Wannabe's hebben zich dan ook uitstekend vermaakt met elkaar. Aansluitend lekker met z'n allen op een zonovergoten terras gegeten, dus ook dit Treffen gaat weer de boeken in als 'Super'. Volgende maand (11/11) staat 'Hilversum' op de kalender...

 

<<7 oktober 2007>

Zo kwam Gossie vanochtend uit zijn kennel........ helemaal onder de bulten, die in zijn buikstreek ook nog eens erg vurig waren. Na een telefonisch consult met de DA besloten om hem een paar daagjes Prednison te geven. Het ziet er uit als een allergische reactie, maar waarop........... zullen we wel nooit achter komen. 's-Middags tijdens het Dobertreffen zagen we gelukkig al duidelijke verbetering, dus deze keer zijn we er waarschijnlijk op tijd bij. Morgen even een korte check-up bij de DA.

7 oktober                                                                                 8 oktober

De nachtdosering van 20 mg (meer hadden we niet in huis na het middagshot van 40 mg) bleek de volgende ochtend helaas onvoldoende; het 'maanlandschap' is helaas 'hersteld' en ook nog vurige plekken in de oksels. Na het DA-bezoek staat ie nu dan ook op 2x 40 mg Prednison per dag en vervolgens mogen we minderen 'op zicht', waarschijnlijk een weekje chemische rommel.

 

<29 september 2007>

Samen met de baasjes van Djongo, Pixel (een wanabe-Dober) en Beau, hebben onze baasjes het idee opgevat om voor 2008 een spektakel te organiseren wat ze "Het Dolle Dober Event" hebben genoemd. Vandaag kwamen ze allemaal naar Breda voor de 1e bouwvergadering. Eerst hebben we lekker met z'n allen in de Bredase Polder geravot, en daarna gingen de mensjes 'groepjespraten'...

10 mensen en 5 doggy's in 1 woonkamer leek onze baasjes toch wat teveel en daarom 'mochten' wij na het Polder-geweld naar onze kennel......... enig minpuntje van de dag !?!

Gelukkig kregen wij later in onze kennel ons vertrouwde haute-cuisine in de vorm van AHV-VleesPensCompleet toen de mensjes met z'n allen gingen 'stokjeseten' van dat spleetoogjesmensjesvoer in allerlei vormen/kleuren/geuren. Nee, doe voor ons uitsluitend AHV !!!

Natuurlijk hebben we als echte waakhonden de vergadering wel nauwgezet gevolgd en konden we na afloop concluderen dat de vergadering geslaagd is. Nu maar afwachten wat het Event gaat worden in 2008.